Hier kun je praten over alles wat niets of weinig met ons merk te maken heeft.
22 sep 2007 19:29
Smaakt dat anders dan ?
Een vraagje , later uitleg daarover .
22 sep 2007 20:01
ja!
vlees is niet beschadigd, geen bloedingen.
robert
vond nog een quote van kranenborg op google
Hij bedoelde ermee dat een “lijn-gevangen” vis gewoon minder heeft geleden dan een “net-gevangen” vis. De laatste gaat naar de consument via allerhande opslagcontainers en bulkviskotters. Dat gaat met de nodige kneuzingen gepaard en duurt sowieso langer, omdat de viskotters zo lang op zee blijven. Die vis is dus minstens 6-8 dagen oud. Daarom is een vis van de lijn zo’n 30% duurder, wat de fijnproever voor lief moeten nemen.
22 sep 2007 20:06
Mijn vraag gaat erover wat eigenlijk het lekkerst is
vis met de lijn gevangen
of vis met een groot net gevangen
?
22 sep 2007 20:39
kneusingen en bloedingen en minder snel bij de consument zijn dingen die invloed hebben op de smaak.
trouwens te vers is ook niet altijd lekker.
robert
22 sep 2007 21:05
rob964.c4 schreef:ja!
vlees is niet beschadigd, geen bloedingen.
robert
vond nog een quote van kranenborg op google
Hij bedoelde ermee dat een “lijn-gevangen” vis gewoon minder heeft geleden dan een “net-gevangen” vis. De laatste gaat naar de consument via allerhande opslagcontainers en bulkviskotters. Dat gaat met de nodige kneuzingen gepaard en duurt sowieso langer, omdat de viskotters zo lang op zee blijven. Die vis is dus minstens 6-8 dagen oud. Daarom is een vis van de lijn zo’n 30% duurder, wat de fijnproever voor lief moeten nemen.
Als "visboer" wil ik hier toch wel even op reageren Robert. Ben het helemaal met je eens wat qualiteit betreft: onbeschadigd, geen bloedingen. Maar veel soorten vis worden niet eens met een haak gevangen. Wat hoofdzakelijk als haak gevangen vis aangeboden wordt in NL is zeebaars en kabeljauw (beide super lekker trouwens!). Je hebt ook veel "dagkotters" dwz, kotters die dagelijks hun met netten gevangen vis aanlanden bij de visafslagen. Die vis komt s'avonds/s'nachts bij de "visboer" aan, om vaak de dag daarop al bij de klant geleverd te worden.
22 sep 2007 21:10
jaco ben het helemaal met je eens.
maar wilde kort antwoord geven op de vraag zonder er heel uitgebreid op in te gaan.
robert
22 sep 2007 21:22
Kan het nog wel uitgebreider toelichten.............
22 sep 2007 21:32
Dit is wel een topic waar een luchtje aan hangt.
22 sep 2007 21:54
het moet ook niet gekker worden hier. is er geen visforum.nl ofzo?
22 sep 2007 22:55
rob964c4:
trouwens te vers is ook niet altijd lekker.
kweet niet waar jij van houd maar
sommige dingen die naar vis ruiken
vink te vers toch echt wel lekkerder hoor
22 sep 2007 23:24
je weet toch hoe dat komt hè?
Adam en Eva hebben sex gehad in het paradijs.
Eva loopt nog nagenietend naar een meertje en begint het gedeelte van haar lichaam ónder het vijgenblad te wassen.
Plotseing opent de hemel zich met een grote bliksemschicht en God dondert met boze stem vanuit de hemel tot Eva:
"Wat doe je nou?!?!?! Die lucht krijg ik van zijn levensdagen niet meer van mijn vissen..."
23 sep 2007 7:52
Nu even wat uitleg,
Ik was ff aan het surfen geslagen en in mijn buurt (regio ) is er een heel goed 3 sterrenrestaurant, dus dacht ik zo , ff naar de kaart gaan kijken wat er aangeboden wordt.
onder andere staat het volgende op de kaart
°ZEEBAARS “MET DE LIJN GEVANGEN”
eierplant / koningskruid / bouillabaisse
Nu vond ik dat zo grappig maar na een tijdje dacht ik toch.
Zou die nu lekkerder smaken dan een niet met de lijn gevangen vis.
Het menu met wijnen kost toch 230 euro pp.
En hier zat ik toevallig op het discussie overige zaken.....
23 sep 2007 8:26
nou weet ik niet precies waar je woont maar dan een van deze restaaurants
Hof van Cleve in Kruishoutem of De Karmeliet in Brugge
robert
maar voor de belgen is oud sluis bij sergio herman ook goed bereik baar.
wil daar nog een keer gaan eten maar dan eerst maar weer ff sparen
want er moet dan wel een overnachting bij
23 sep 2007 8:53
hof van cleve
niet te verwarren met koning albert zijn lievelingsrestaurant 'hof van beve'
23 sep 2007 8:58
Als je dat in het weekend wil doen bij Sergio gaan eten, reserveer dan een maandje of twee vooraf.
Zijn hiet nog goede restaurants in de buurt, ik prefereer de Schaapskooi in Aardenburg, heerlijke kreeft en lamsgerechten.
23 sep 2007 17:03
vraag het is aan:
23 sep 2007 17:11
rexie: de fish kiss
robert
23 sep 2007 19:18
Ondertussen heb ik het door,
de achterliggende gedachte is,
vis met de lijn gevangen is puur uit de natuur,
anders kan het gekweekte vis zijn en die zou zo puur niet zijn.
23 sep 2007 19:29
Euhh............................nee!
Maar je begint warm te worden, ze komen idd beide uit het water.
23 sep 2007 23:36
Ik denk dat dat zoiets is als "handgepelde garnalen" die her en der op de kaarten verschijnen.
Dan staat er wel niet bij dat die eerst naar China worden getransporteerd om daar gepeld te worden en dan terug komen. Die zijn dus ietsje langer onderweg en chinezenhandjes geweest ipv de hier machinaal gepelde
Iets een mooie beschrijving geven dus.
Maar Hof van Cleve heeft zeer goede referenties dus met de lijn gevangen of in het net , smaken zal het er zeer zeker
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.