Switch to full style
Hier kun je praten over alles wat niets of weinig met ons merk te maken heeft.
Gesloten onderwerp

lekker kerst recept iets voor bij je schoonouders !!

19 dec 2008 14:47

>>
> **EEND MET WHISKY**
>>
> Benodigdheden:
>
>Een eend van ca. 5 kg.
>2 grote flessen Schotse Whisky
>500 gr. speklapjes
>1 fles olijfolie
>
>
> Bereiding:
>
> De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
>
> De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7).
>
> Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
>
> De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
>
> De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky
> inschenken. Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven
> zetten.
>
> Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met
> whisky vullen. Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste
> glav oplaapen.
>
> Nog een halff glav insjenke en opdlinke.
>
> Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke.
>
> Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de
> linkehand doenn. Deh hove een sgop geve.
>
> Twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke.
>
> De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke.
>
> Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape.
>
> Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend
> vege.
>
> De hande ontfette med viskey en de tupe salff weerr oprape.
>
> Tkapotte glazzepvege enn deent trug in de hove duuwe.
>
> Deent uitsgelde en hardur duuwe.
>
> De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette.
>
> Opstaan fan de floer en tzpek onder de kaast veege.
>
> Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en... togmaa blijfe sitte...
>
> Ui vless dlinke wandte glave sijn kabot.
>
> Denoven afsette, dooge sluite en omfalle.
>
> Zuukzezzzz.

19 dec 2008 15:46

:lol:

19 dec 2008 16:28

... had je in dit topic mogen plaatsen :idea: :wink:
Gesloten onderwerp