Breeeekt zo lekker de weeeek, hè?
2 pond rundvlees
1 ui
6 kemirie's (of 3 theelepels kemiriepoeder)
4 knoflookteentjes.
1 theelepel ketoembar
2 theelepels djinten
1 theelepel koenjit(koenir)
1 stukje gember
1 klein stukje trassi
naar keuze 5 lomboks rode of 3 rawits(of wat hotsauce)
1 blok santen(cocos) opgelost in 2 kopjes warm water
1 stengel sereh
1 djoeroek poeroetblad
1 stukje assem
zout naar smaak(1 theelepel)
2 theelepels suiker
Bodempje plantaardige olie
Het vlees in kleine reepjes snijden.
Ui en knoflook snipperen.
Ketoembar, laos gember, lomboks, kemirie fijn wrijven, raspen en mengen
met de djinten en koenjit.
Wok op het vuur, bodempje olie erin en bak de uien, knoflook, trassi en kruiden even op.
Voeg dan het vlees toe en de santen. Dan even omscheppen en de sereh, djoeroek poeroet
en assem erbij. Dan de suiker en het zout. Op klein vuur rustig laten koken. Af en toe omscheppen.
indien het geheel al te dik is voeg dan wat water toe.(heel weinig)
Opdienen met Rijst.
Selamat makan!
In Rusland en Shanghai waren de exclusieve automerken wél op de Miljonairfair. Ze hebben daar meerdere exemplaren verkocht. Ach, het is natuurlijk één grote show van zien, gezien worden en laten zien wat je kunt kopen. Hoort er allemaal nu eenmaal bij. Is goed voor het BNP en de werkgelegenheid!