Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen Het is nu 16 nov 2024 8:48



Antwoord op onderwerp  [ 330 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Volgende
Da Vinci Maasbracht 
Auteur Bericht
PorscheForum Super Junkie
ex 997 Carrera S. ex Porsche 993, ex Porsche Cayman S PF nr.6
Bericht 
IJskast is elke dag leeg.
:cry:
19.00 uur zal in orde zijn.
Zal morgen even contact opnemen en alles voor jullie regelen.
Welk bier in de ijskast?


11 sep 2005 21:26
Profiel
PorscheForum Super Junkie
Avatar gebruiker
Maritim 968CS , Subaru WRX , Seat Ibiza TDI , Triumph 955i Sprint RS Ex911CarreraTarga , Ex951Martini , ex924S , ex944Type2 (2x) , ex924
Hasselt/België
Bericht 
Bier :?: :?: :?:

Geef mij maar short of long drinks.
Verdraag ik beter :wink:

:lol: :lol: :lol:
_________________________________________
www.porsche968cs.be

Laatste update 22/10/2013


11 sep 2005 21:40
Profiel WWW Facebook 
PorscheForum Junkie
Bericht 
Hoi,als ik het goed lees

slapers om 19 u in het Lakerhof,

niet slapers om 19,30 in Da Vinci

Ok, en waarom is het wachtwoord niet Draconion devil! :lol:


12 sep 2005 8:51
Profiel
PorscheForum Super Junkie
ex 997 Carrera S. ex Porsche 993, ex Porsche Cayman S PF nr.6
Bericht 
Met dat woord geraak je ook wel binnen. :wink:
Net even contact gehad met de hotelier.
Vervoer van het hotel naar Da Vinci is geregeld.


12 sep 2005 12:44
Profiel
PorscheForum Super Junkie
Avatar gebruiker
Carrera 3.2, 996 Cabrio, 991 GTS
Thuredriht - NPC#1408 PF#492
Bericht 
helemaal top geregeld :thumleft:
_________________________________________
Got coffee?


12 sep 2005 12:58
Profiel WWW Facebook 
PorscheForum Super Junkie
Avatar gebruiker
Volkswagen 356 Kever Cabrio
Brecht Antwerpen België
Bericht 
Afbeelding
_________________________________________
Een boete is een belasting voor een fout; een belasting is een boete voor succes.

Geduld is het vermogen je motor stationair te laten draaien wanneer je hem het liefst verschrikkelijk op zijn staart zou trappen.


16 sep 2005 19:49
Profiel WWW
PorscheForum Super Junkie
ex 997 Carrera S. ex Porsche 993, ex Porsche Cayman S PF nr.6
Bericht 
:lol:

Kom morgen alleen,
baby-sit heeft afgebeld. :roll:
Harald komt ook alleen.


16 sep 2005 19:56
Profiel
PorscheForum Super Junkie
Avatar gebruiker
Maritim 968CS , Subaru WRX , Seat Ibiza TDI , Triumph 955i Sprint RS Ex911CarreraTarga , Ex951Martini , ex924S , ex944Type2 (2x) , ex924
Hasselt/België
Bericht 
RS-R schreef:
:lol:

Kom morgen alleen,
baby-sit heeft afgebeld. :roll:
Harald komt ook alleen.


Wordt bijna een mannenavond :roll: :lol: :lol: :lol:

-Koendieookalleenkomtdaardatenietkon-
_________________________________________
www.porsche968cs.be

Laatste update 22/10/2013


16 sep 2005 19:58
Profiel WWW Facebook 
PorscheForum Junkie
Bericht 
ppp 356 schreef:
Afbeelding

grolt uwen buik nu al ?

moet maar wa salami eten, dat helpt :)


16 sep 2005 20:00
Profiel
PorscheForum Super Junkie
ex 997 Carrera S. ex Porsche 993, ex Porsche Cayman S PF nr.6
Bericht 
Haute cuisine,
da's nooit genoeg voor jou, Paul
Misschien idd. wat salami meenemen.


16 sep 2005 20:01
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker
PF #57
Bericht 
Afbeelding

en al een paar dagen niet gegeten. kommaardoor met die happen... :wink:
_________________________________________
Life is too short to drive boring cars


16 sep 2005 20:03
Profiel
PorscheForum Super Junkie
Avatar gebruiker
Maritim 968CS , Subaru WRX , Seat Ibiza TDI , Triumph 955i Sprint RS Ex911CarreraTarga , Ex951Martini , ex924S , ex944Type2 (2x) , ex924
Hasselt/België
Bericht 
RS-R schreef:
Haute cuisine,
da's nooit genoeg voor jou, Paul
Misschien idd. wat salami meenemen.


Ik heb zelf jaren in de branche gewerkt en ben zeer veelbij "de concurrentie " gaan eten.
Haut cuisine mag niet het synoniem zijn van weinig eten.
Ga je in een haut cuisine restaurant buiten met honger dan is dat restaurant zijn naamniet waardig (en dat wordt ook niet door de collega restaurateurs als dank aangenomen).
Dit restaurant heeft zijn ster en ik ben er dan ook zeker van dat op het einde van het menu niemand meer van honger kan/mag spreken, hoe groot zijn honger voorheen ook was.

-Ikhebhelaaséénkeernaeennobelrestaurantbezoekeenportiefrietengaanhalen.Restaurantheeftzijnsterennaamverloren-
_________________________________________
www.porsche968cs.be

Laatste update 22/10/2013


16 sep 2005 20:07
Profiel WWW Facebook 
PorscheForum Super Junkie
ex 997 Carrera S. ex Porsche 993, ex Porsche Cayman S PF nr.6
Bericht 
was ook zo niet bedoeld.
Laatste is zeker waar.


16 sep 2005 20:13
Profiel
PorscheForum Super Junkie
Avatar gebruiker
Volkswagen 356 Kever Cabrio
Brecht Antwerpen België
Bericht 
911-lover schreef:
RS-R schreef:
:lol:

Kom morgen alleen,
baby-sit heeft afgebeld. :roll:
Harald komt ook alleen.


Wordt bijna een mannenavond :roll: :lol: :lol: :lol:

-Koendieookalleenkomtdaardatenietkon-


Ik kan niet spreken voor John, Marco, Marc en F@rgo, maar als Linda op dreef geraakt, telt ze heus voor 2 :twisted: :wink:
_________________________________________
Een boete is een belasting voor een fout; een belasting is een boete voor succes.

Geduld is het vermogen je motor stationair te laten draaien wanneer je hem het liefst verschrikkelijk op zijn staart zou trappen.


16 sep 2005 20:14
Profiel WWW
Forum Admin
Avatar gebruiker
Cayenne
Bericht 
wij komen nog steeds met zijn tweeen, zoals eerder aangemeld.

De babysit is geregeld, maar dat was al.


De kids gaan uit huis bij iemand in Deurne, kennen ze lekker slopen :lol: :lol: :lol:


Jammer dat de H'tjes zonder dames komen.


16 sep 2005 20:19
Profiel
PorscheForum Super Junkie
Avatar gebruiker
Maritim 968CS , Subaru WRX , Seat Ibiza TDI , Triumph 955i Sprint RS Ex911CarreraTarga , Ex951Martini , ex924S , ex944Type2 (2x) , ex924
Hasselt/België
Bericht 
RS-R schreef:
was ook zo niet bedoeld.
Laatste is zeker waar.


Sorry,

Die repliek is iets dat elk gerenomeerd restaurant en personeel nog steeds stoort.
En alben ik al jaren wegens rugproblemen geen kok meer , in mijn hart zal deze liefde nooit stuk gaan. Daarvoor hou ik te veel van dat beroep.
Vele restaurants dachten dat ze onder de naam "haut cuisine" sneller rijk konden worden door kleine tot zeer kleine porties te geven.
De gedachtengang van zeer vele mensen is idd nog steeds dat je in zulke restaurants met honger buitengaat.
Zij die dat veroorzaakt hebben bestaan al lang niet meer daar de klanten wegbleven, maar de zaken die het met hart en ziel goed bedoelen en kwaliteit willen leveren moeten nog steeds tegen deze geesten aan vechten (zonder enige reden van waarheid)

Maar het is je vergeven RS-R , want zij die regelmatig zulke restaurants bezoeken weten dat dit een fabel zonder reden is :wink:

John4S schreef:
Jammer dat de H'tjes zonder dames komen.


Het K-tje ook , maar daar komt verandering in :wink:
_________________________________________
www.porsche968cs.be

Laatste update 22/10/2013


Laatst bijgewerkt door 911-lover op 16 sep 2005 20:23, in totaal 2 keer bewerkt.



16 sep 2005 20:21
Profiel WWW Facebook 
PorscheForum Super Junkie
ex 997 Carrera S. ex Porsche 993, ex Porsche Cayman S PF nr.6
Bericht 
ppp 356 schreef:
911-lover schreef:
RS-R schreef:
:lol:

Kom morgen alleen,
baby-sit heeft afgebeld. :roll:
Harald komt ook alleen.


Wordt bijna een mannenavond :roll: :lol: :lol: :lol:

-Koendieookalleenkomtdaardatenietkon-


Ik kan niet spreken voor John, Marco, Marc en F@rgo, maar als Linda op dreef geraakt, telt ze heus voor 2 :twisted: :wink:


Dan weet ik waar ik moet gaan zitten :wink:


16 sep 2005 20:21
Profiel
PorscheForum Junkie
Bericht 
Euh, ik zal mij inhouden aan tafel,
er mogen bij mij gerust nog wat kilo's bij,
maar ja....... willen er niet aan plakken (toeme) 8)

Zie foto

Afbeelding


16 sep 2005 20:25
Profiel
PorscheForum Junkie
Bericht 
Binnen 24 h zijn we al goed bezig zie ik :)


16 sep 2005 20:26
Profiel
PorscheForum Super Junkie
Avatar gebruiker
Volkswagen 356 Kever Cabrio
Brecht Antwerpen België
Bericht 
Citaat:
Vele restaurants dachten dat ze onder de naam "haut cuisine" sneller rijk konden worden door kleine tot zeer kleine porties te geven.


Nu ben ik natruulijk geen kok, maar kan de hoeveelheid van de grondstoffen, nu echt het verschil maken tussen verdienen en véééééééééél verdienen?
Ik dacht dat de kost vooral in Personeel, gebouwen, interieur, en welk soort grondstof zat.
_________________________________________
Een boete is een belasting voor een fout; een belasting is een boete voor succes.

Geduld is het vermogen je motor stationair te laten draaien wanneer je hem het liefst verschrikkelijk op zijn staart zou trappen.


16 sep 2005 20:42
Profiel WWW
PorscheForum Super Junkie
Avatar gebruiker
Maritim 968CS , Subaru WRX , Seat Ibiza TDI , Triumph 955i Sprint RS Ex911CarreraTarga , Ex951Martini , ex924S , ex944Type2 (2x) , ex924
Hasselt/België
Bericht 
ppp 356 schreef:
Citaat:
Vele restaurants dachten dat ze onder de naam "haut cuisine" sneller rijk konden worden door kleine tot zeer kleine porties te geven.


Nu ben ik natruulijk geen kok, maar kan de hoeveelheid van de grondstoffen, nu echt het verschil maken tussen verdienen en véééééééééél verdienen?
Ik dacht dat de kost vooral in Personeel, gebouwen, interieur, en welk soort grondstof zat.


Nu beantwoord je zelf al gedeeltelijk je vraag.
De kostprijs in welk soort kwaliteitsgrondstof is zeer zwaar in zulke zaken.
Kwaliteitsproducten zijn zeer duur. Om enkele voorbeelden te geven kwaliteits vlees en vis , ganzenlever (echte en geen eendenlever) , kaviaar (echte en geen gekleurde brol), truffels en vooral de witte (en niet die chocolade) , schaaldieren , hopscheuten , wild, ...
Als hierin de normale porties gehalveerd worden onder de naam haut cuisine dan kan dat idd zeer sterk voelbaar zijn in de onkosten van het restaurant. De helft van de producten gebruiken is ook een heel pak minder uurloon en kostprijs van zuiver maken en verwerken van de producten.
Op het einde van een maand kan je verschieten hoeveel geld er uit gaat aan grondstoffen. Deze overschrijd de loonkost van het personeel enorm. Als ze die ineens halveren is dat dus zeer sterk merkbaar voor de baas. Stel je voor dat je dezelfde omzet kan draaien met een personeelskost die je de helft kost van nu.
Daarom dat eten in topzaken mede zo duur is. De meeste mensen kennen de grondstofprijzen niet van wat hun voorgeschoteld wordt (wat ik ook begrijpen kan naturlijk) .
_________________________________________
www.porsche968cs.be

Laatste update 22/10/2013


16 sep 2005 20:57
Profiel WWW Facebook 
PorscheForum Super Junkie
ex 997 Carrera S. ex Porsche 993, ex Porsche Cayman S PF nr.6
Bericht 
Bezuinigen op kwaliteit kost je je ster.


16 sep 2005 21:01
Profiel
PorscheForum Super Junkie
Avatar gebruiker
Volkswagen 356 Kever Cabrio
Brecht Antwerpen België
Bericht 
Citaat:
Als hierin de normale porties gehalveerd worden onder de naam haut cuisine dan kan dat idd zeer sterk voelbaar zijn in de onkosten van het restaurant. De helft van de producten gebruiken is ook een heel pak minder uurloon en kostprijs van zuiver maken en verwerken van de producten.


Daarn zie je dan dat ik geen kok ben :oops: Bij ons komen de grondstoffen klaar aan, wij verwerken ze tot een eindproduct, hier heb ik dus de rekenfout gemaakt. de voorbereiding voor men de grondstoffen kan gaan verwerken. In de bereiding zelf, zou je normaal denken hoe meer je kan bereiden hoe goedkoper het wordt.

En het is inderdaad zoals RS-R reeds schreef, iemand die bespaart op kwaliteit, en dit niet laat merken aan zijn verkoopprijs, betaald vroeg of laat de rekening.
_________________________________________
Een boete is een belasting voor een fout; een belasting is een boete voor succes.

Geduld is het vermogen je motor stationair te laten draaien wanneer je hem het liefst verschrikkelijk op zijn staart zou trappen.


16 sep 2005 21:06
Profiel WWW
PorscheForum Super Junkie
ex 997 Carrera S. ex Porsche 993, ex Porsche Cayman S PF nr.6
Bericht 
Zullen we morgen gaan merken.
Hoop dat jullie morgen een fijne avond hebben.
Weet zeker dat dat het geval is.
Sommelier ( John Lammers/Petro Kools)heeft al wat lekkers uitgekozen.


16 sep 2005 21:13
Profiel
PorscheForum Rakker
love is in the (h)air!
Belgie
Bericht 
Afbeelding

Hierboven een engels "GASTRONOMISCH"-visje (vorige week op onze tocht in noordengeland) :roll: :roll: :roll: in een resto waar ze niet op de hoeveelheid grondstoffen bezuinigd hadden...
Mijn darmen zijn nog aan t bekomen...
_________________________________________
Gelukkig zijn is: blij zijn met wat anderen realiseren en tevreden zijn met hetgene je zelf hebt...


16 sep 2005 21:17
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 330 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Volgende

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers.


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:

   
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. • Statistieken
www.porscheforum.nl is niet verbonden aan Porsche AG of Pon Porsche Import.